Marszałek Województwa Opolskiego oraz Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wraz z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie ogłaszają XVIII edycję konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Celem konkursu jest identyfikacja i promocja tradycyjnej, regionalnej żywności oraz upowszechnianie wiedzy o niej.
Tegoroczna edycja konkursu zostanie przeprowadzona w dwóch kategoriach:
na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz najlepszą potrawę regionalną.
Finał konkursu odbędzie się w dniu 2 września 2018 r. podczas Dożynek Wojewódzkich w Paczkowie.
Regulaminy i karty zgłoszeniowe dostępne są poniżej.
Dokumentację należy przesłać lub dostarczyć do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27 lipca 2018 r. z dopiskiem „Dział WGDiA” na adres:
Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie, ul. Główna 1, 49-330 Łosiów
Osoby do kontaktu: Renata Wojas oraz Jadwiga Sadlej +48 600 403 526
Regulamin – kategoria „potrawa”
Regulamin – kategoria „produkt”